Fra studiejob til fastansættelse – Københavns Universitet

Erhvervssamarbejde > Cases > Cases studerende > Fra studiejob til fast...

Fra praktik og studiejob til fastansættelse

Peter Melgaard er uddannet cand.mag. i retorik og har gennem studierne fokuseret på kommunikation ud fra et politisk og samfundsmæssigt perspektiv. Han arbejder nu i sit første job som kommunikationsmedarbejder i kursus- og konferencevirksomheden Nohr-Con, hvor han sidder med alt fra pressearbejde til intern kommunikation og digital markedsføring.

Studiejobs og frivilligt arbejde

I løbet af studietiden har Peter Melgaard haft flere studiejobs, der har givet en masse konkret erfaring. Peter Melgaard fik bl.a. et studiejob i Nohr-Con under hans kandidatstudie, hvor han skulle arbejde med digitale nyhedsbreve og webformidling.

Han gjorde sig pga. virksomhedens lille størrelse ikke umiddelbart forventninger om at kunne blive fuldtidsansat efter endt studietid og i første omgang gjaldt det blot om at få mere praktisk erfaring.

Studiejobbet førte til fastansættelse

Det lå ikke i kortene, at han skulle fastansættes i Nohr-Con, da han i 2009 efter fem års studier blev færdig som cand.mag. i retorik. Men da det viste sig, at der var økonomi til at ansætte en kommunikationsmedarbejder stod Peter Melgaard som det naturlige valg, fordi han allerede havde et stort kendskab til arbejdspladsen.

Og det var en relativ nem overgang at gå fra at være student til at være fuldtidsansat i Nohr-Con fortæller Peter Melgaard. "Skridtet var faktisk ikke så stort, måske fordi det er en lille virksomhed, men måske også fordi jeg allerede som student havde fået meget ansvar".