Mentorordningen – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Erhvervssamarbejde > Cases > Cases studerende > Mentorordningen

Mentorordningen har hjulpet mig til at nå mine mål

Amalie Alsløw Anthis' oplevelser med mentorprogrammet.

Jeg kan stadig huske, hvor nervøs jeg var, første gang jeg skulle til mit første møde med min mentor fra Berlingske Media, Mette Terkelsen, som er kulturredaktør på Berlingske, og jeg havde en fornemmelse af slet ikke at være godt nok forberedt.

Men mentorforløbet og først og fremmest Mette har tværtimod styrket min faglige selvtillid og været medvirkende til, at jeg har nået flere af de mål, jeg havde sat mig for min kandidatuddannelse.

Da jeg startede på kandidaten i litteraturvidenskab, satte jeg mig nogle mål for, hvad jeg gerne ville opnå for at blive bedre rustet til arbejdsmarkedet.

Jeg ønskede at udvide mit faglige netværk, komme et semester i praktik og få et relevant studiejob.

Mentorordningen gav mig retning

Inden jeg kom med i mentorprogrammet, tænkte jeg meget over, om jeg skulle stræbe efter en fremtid inden for journalistik eller kommunikation.

Mette har kendskab til begge brancher, og hun har hjulpet mig til at overveje og eksplicitere, hvad der er interessant for mig ved de forskellige jobtyper.

For eksempel har det været befriende at kunne tale med hende om mit første studierelevante job, hvor jeg er ansvarlig for et advokatkontors kommunikation.

Der var ikke andre kommunikationsansatte, og derfor er det en uvurderlig hjælp at have Mette som sparringspartner.

Mette har indtil videre fungeret som en personlig vejleder, som jeg både kan tale med om studie, karriere og privatliv - og hvordan man får det hele til at hænge sammen.