Forskere starter egen virksomhed – Københavns Universitet

Erhvervssamarbejde > Cases > Cases forskning > Forskere starter virks...

Forskere starter egen virksomhed

Område:

Veterinær sygdomsbiologi

Forskere:

Professor Anders Miki Bojesen, ph.d. Morten Rønn Petersen (nu på Rigshospitalet)

Samarbejdspartnere:

Copenhagen Spin-Outs

Resultat:

Etablering af virksomheden Bojesen & Petersen Biotech ApS, som sælger forskernes innovative produkt Bactivate, der afhjælper nedsat frugtbarhed blandt hopper.

Historien:

Ti procent af alle hopper har svært ved at få føl. Den hyppigste årsag til hoppers nedsatte frugtbarhed er en kronisk infektion i livmoderslimhinden, der bliver forårsaget af streptokokken Streptococcus equi subspecies zooepidemicus.

Professor Anders Miki Bojesen fra Institut for Veterinær Sygdomsbiologi på opdagede sammen med dyrlæge ph.d., Morten Rønn Petersen, at mange heste, som testes negative for streptokokken har en sovende infektion der ikke giver kliniske symptomer, men tilsyneladende nedsat fertilitet. Infektionen kan ikke behandles, da antibiotika kun virker på aktive bakterier.

Sammen fandt forskerne et stof, der kan vække de sovende bakterier og udviklede så produktet Bactivate.

- Bactivate består af signalstoffer, der starter væksten af bakterierne, som fluks går i gang med at dele sig og opføre sig som normale streptokokker. Herefter kan man så kan behandle den, siger Anders Miki Bojesen.

Stoffet har en rigtig høj succesrate, og skal nu produceres af de to forskeres nystiftede firma, Bojesen & Petersen Biotech ApS og sælges i USA.

Forskerne har fået hjælp til at udvikle den forretningsmæssige side af sagen af Copenhagen Spin-outs v. Københavns Universitets Tech Trans Kontor. Her samarbejde man med industrien skal kommercialisere forskningsresultater ved at udvikle flere såkaldte spin-out virksomheder fra forskningsinstitutioner i hovedstadsområdet.

Læs mere om virksomheden hos Copenhagen Spin-Outs